måndag 15 oktober 2012

Möte Med Stort M Och Stor Lust Att Bada I Havet
Idag mötet med stort M, samlad sammanfattning av mig som person, mina symptom och behov. Ja det kom inte som någon överraskning att diagnosen är utmattningssyndrom med inslag av depression och fibromyalgi i området som sträcker sig över axel, nacke, käkar och huvud. Deras beskrivning av mig i nuläget var en klar bild av den jag känner att jag är och vilka behov de anser att jag behöver överensstämmer också med mina tankar om behov. 

Jag ska få gå en gruppterapi i 20 veckor som innehåller basal kroppskännedom och samtalsterapi och mitt behov ska där tas om hand när det gäller gränssättning, hög prestationsnivå och att jag vill mer än jag klarar av för närvarande. Gruppen kommer ledas av en sjukgymnast och en samtalsterapeut. Känns bra allt som de lade fram, på vilket sätt dom bemöter mig och respekten de visar för mig som människa. Fokus på mitt inre ett tag menade de och fokus på att hitta balansen i mig som människa och individ och inte yrkeskvinna. Gruppterapin kommer nog starta fram mot jul och jag ser fram mot detta mycket. 

Från det ena till det andra så har jag hur stor lust som helst att bara lägga mig ner i detta hav och låta mig vila i det och följa dess rörelse. Jag har värk så in i norden i dag.

Ta hand om er och kom i håg att Andas. 

7 kommentarer:

Pirjo Brandestam sa...

Hehehe...ja ..det var tvära hopp. Skönt att mötet gick bra och att du vet vad du skall ha för behandling. Hoppas verligen att det kommer att hjälpa dig.
Jag hade en likadan förmiddag idag som du hade igår...lånade t.o.m offerkoftan...men jag talade om det i ett inlägg och med hjälp av dom underbara vänner vi har så gled den av och när jag sovit middag en stund så var koftan söndertrasad och slängd.
Jag önskar dig en trevlig kväll :) Kram <3

Monica sa...

Vilket möte, snacka om möte med stort M. Blir sååå glad när jag läser att det idag finns vettiga människor som förstår och har förmågan att erbjuda behandling. Att de "tänker" på människan( för vi alla är olika och unika)
Må gott och ha en bra dag.
Kram & vink från mig.

Fröken Hulda sa...

Vad glad jag blir över att höra hur de tog dig på allvar och lade fram förslag som verkligen är realistiska. Det betyder att dom ser hela dig... inte bara vissa delar.

Jag tror dock inte det onda går att bota i det iskalla höstvattnet. Jag kan däremot tänka lite extra på dig idag när jag ligger i den varma poolen på samrehab ♥

Vida sa...

Det låter som ett bra möte.. och bra upplägg för gruppterapi. Kropp och själ ihop... låter som något som passar dig.

Varmaste kramen

Ninja sa...

Så jobbigt att du har fibromyalgi, men den kan bli bättre med tiden när du hittar din inre balans. Känner fler som har blivit bättre.....

MyStory sa...

Wow, så bra det låter!
Kram :-)

Byronesse sa...

Det är bedrövligt att du ska behöva ha det så här men jag kan ändå inte låta bli att bli väldigt glad för din skull när jag läser att du ska få ingå i en grupp som arbetar med basal kroppskännedom. Jag gjorde det hela våren och det har hjälpt mig massor på vägen. I början hade jag svårt att förstå vad jag skulle upptäcka och tro att det skulle kunna hända något men efter en tid hände något och jag bara kände att jag hade hittat något som gjorde det lättare för mig att andas, hitta lugn och bara vara i mig själv i stunden utan att må särskilt dåligt. Jag hoppas och tror att du ska få en lika positiv upplevelse:-)

Kramar fin du!