lördag 6 oktober 2012

Går I Kreativa Tankar Och Känner Mig ResSugen
Solen lyser och det är en fin höstdag med härliga färger. Jag håller på att göra mig redo för en lite roadtrip i morgon till sydvästliga breddgrader. Förutom det går jag igenom  tankar och idéer kring mitt företag och samtidigt njuter jag av kaffe i en antik kaffekopp. Jag har ett stort behov av att känna mening med det jag gör idag. Det som känns meningslöst intresserar mig inte för fem öre. 

Jag älskade inredning förr, jag ville förnya och förändra jämt, jag behövde inte alltid ha nytt utan jag möblerade om och satt saker på nya ställen och nöjt av att det blev hemtrevligt och fint. Jag njöt av färska blommor och tända ljus i mitt hem. Nu händer inget. Jag är inte intresserad längre för jag finner inte mening i att plocka omkring sakerna på ett nytt sätt. Vad gör det för skillnad egentligen? Jag kan roa mig med att titta på inredningsbloggar och visst jag ser att det är väldigt fint hemma hos andra, men jag blir inte inspirerad att göra något här hemma. Jag känner ingen mening med det. Jag gick och tog lite kort genom instagram nyss här i mitt hem och då upptäcker jag att jag har fint omkring mig och att jag har förmåga att styla ett hem, men jag funderar över meningen igen. Blir man lyckligare om man har ett stylat hem? Blir man nöjdare efter en arbetsvecka om man har som inredningstidningarna visar oss att vi bör ha? Nej, jag tror inte det. Visst är det mysigt att ha hemtrevligt, det säger jag inget om. Men hemtrevligt är inte samma sak som att ha ett hem inrett a la inredningstidningar. 

Att jag funderar på detta är för att jag har känt en tomhet inom mig de senaste dagarna och funderar på om jag kan utveckla min kreativitet till att faktiskt göra det som många andra gör. Börja fota stylade hem. Varför skulle inte jag kunna det? Jag har förmågan att inreda och jag kan fotografera. Så varför inte... Men då måste det bli på mitt sätt och inte enligt inredningstidningar. Men kommer någon vilja publicera dessa då? Jag kanske ska påbörja ett samarbete med Jeanette. Hon och jag stylar personliga hem som går i egna stilar med återvinningsgreppet och jag fotar. Hm, tåls att tänka på.

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


7 kommentarer:

Pirjo engström sa...

Visst är det väl roligt att göra om hemma ?? Jag gjorde det oxå ständigt när barnen var små...jag var gift och hade bättre ställt...men idag har jag inte råd att hålla på att köpa nytt men har kommit på att med ganska små medel kan man få det till att kännas som nytt och glädja sig åt det. Jag håller på att spara penagar till en ny säng och var på Ikea igår och provade ut en. Köpte nya fina påslakan lite dricksglas och annat "skräp" och det kändes jätteroligt att tvätta lakanen idag och nu väntar jag ivrigt på att kunna köpa sängan :-)
Kul att du skall resa åt mina trakter:-) Hoppas du får en trelig resa och tillvaro här :-)
Tack för den här bloggen och dom underbara bilder du delar med dig av.
Ha en skön eftermiddag :-) Kram !!

Monica sa...

Vännen, jag säger endast så här: ditt hem är i ditt hjärta. Säger man det på engelska låter de snyggare....*fniss*...
Kram och vink från mig.

Anonym sa...

Kan tipsa om en fin blogg om inredning och skapande på ett jordnära sätt, septemberbacken.se. Kanske nåt som kan ge dig inspiration :)

Ninja sa...

Man kan få tips i inredningsbloggar men.....jag har aldrig varit intresserad av inredningsmode. Jag vill ha ett personligt hem, ett hem som är jag....
Inte något som alla andra har....

Vida sa...

Det låter som spännande tankar.. får se vart du landar. Hoppas du får en fin dag på din roadtrip!
Kramen

Ninja sa...

trevlig resa!

jeanette sandelin sa...

jag har en dröm. att hjälpa folk plocka bort och plocka fram.