torsdag 12 januari 2012

Egen tid


Jag blev inspirerad av Klokegård att skriva om egen tid och vikten av att ta egen tid en stund varje dag. Vad heter din egen tid och vad gör du på den? Jag tar egen tid varje dag och från och med nu heter den Frihetstid. Det jag gör på min egen tid är just att meditera till musik med inslag av ljudet av vatten. Det kan vara havets vågor, en bäck som porlar eller regn. När jag mediterar så hamnar jag alltid på en bestämd plats i tanken och den platsen ska jag nu dela med mig till Er. Jag börjar alltid med att andas djupa andetag efter att jag satt mig bekvämt och det brukar vara i skräddare med händerna vilandes på mina knän. Sedan brukar det komma tankar under en stund, dessa tittar jag på, accepterar och skickar vidare. Jag tar tillbaka mitt fokus genom att koncentrera mig på att andas och efter ett tag så landar jag på en rauk lite högt ovanför havet. Jag sitter skräddare där på rauken och blundar samtidigt som jag hör havets vågor slå mot strandkanten längre ned. Jag känner att jag lyfter från marken och att jag svävar ned mot havet. Där sträcker jag ut mig i min fulla längd och svävar precis ovanför vattenytan. Jag känner rörelsen i havet och följer den rörelsen med hela mitt väsen. Jag glider och svävar och känner ... jag är i balans och helt harmonisk. Det brukar vara svårt att vakna upp efter dessa stunder, vill inte lämna känslan. Men stunden lämnar kvar en känsla av lugn efteråt som följer med mig under resten av dagen. 
Har någon provat att flyta i vattnet på magen? Det har jag och det är så mycket skönare än att flyta på rygg. Prova! Det är svårare än att flyta på rygg har jag förstått bland mina bekanta och vänner men slappnar man av så går det ... underbart skönt! När jag är vid havet så är min Frihetstid just morgonstunden med havet, vi umgås, jag vandrar längst strandkanten, jag badar och flyter och är ett med rörelsen i havet. Jag var på ett terapisamtal en gång och hon frågade vad jag tänkte på när jag var mest i harmoni. Bara av frågan så rann mina tårar utmed kinderna som floder, jag har ingen aning vart dessa tårar kom från, det var som att trycka på en knapp. Hon ville jag skulle visa med kroppen hur havet rörde sig och jag fick sitta så länge och blunda och röra mig som havet. Efter ett tag frågade hon mig vad havet stod för och då kom det till mig, frihet! 
Som ni märker så betyder havet och vatten väldigt mycket för mig, för andra kan det vara musik, ljuset, träning osv. Vad gör ni på er egen tid och vad heter den? Berätta! 
Jag länkar till Klokegård, Livskonstnären och Framgångsbyrån så ni får läsa vad andra har skrivit om egen tid och sprid gärna vidare i era bloggar. 

6 kommentarer:

Rockstjärnan! sa...

Underbar läsning! Härligt att du är med i tidsrörelsen. Har delat detta på facebook och kommer även i ett inlägg som kommer i kväll eller i morgon att länka till dig från min blogg. Jag hoppas att det är okej med dig.
Att ligga på rygg och flyta är något jag älskar väldigt mycket, men nu blev jag nyfiken på att testa magflytning istället. Oj, usch vad äckligt det där lät, flytningar i magen. Hmm, hahaha.

Nu kör vi så det ryker i tidsrörelsen!

Marie-Louise Nilsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie-Louise Nilsson sa...

Hehehe, att flyta på magen är mycket bättre än magflygningar och jag blir bara superglad om du länkar till mig. Tack! Tidsrörelsen var en superidé från dig. Hoppas vi kan göra skillnad någonstans, det är så många som inte tar sig egen tid. Kram

Marie-Louise Nilsson sa...

magflygningar??? håller på att skapa en hel egen ordbok, heheh, magflytningar menar jag :)

Rockstjärnan! sa...

Fast magflygning lät väldigt skönt! :) Nu finns Tidsrörelsen på Facebook. Om tid som rör dig!

http://www.facebook.com/Tidsrorelsen

Anonym sa...

Herregud, jag är ju som jag är kände att ordet mag flytningar vart helknäppt...Flyta på magen alltså.Det ska jag prova.
Kram :)A-L
Tack;)