lördag 4 maj 2013

Råd Och Rön


Hej

Jag har fått problem med att lägga upp bilder här i inläggen, vilket är tråkigt eftersom jag gillar bilder. Idag vaknade jag med migrän, jag har lite olika strategier att tillgå när jag försöker få bort den. Idag fungerade inget av dem vanliga strategierna så till sist blev det en rask skogspromenad som bet på värken. Jag kämpar med ganska mycket just nu, behandlingen jag går har ruskat om mig rejält vilket ger ordentliga gungningar i mitt inre. Behövligt är det säkert men jag behöver verkligen hjälp att hitta mitt fotfäste igen. 

Sedan har jag insett att jag har helt fel självbild, denna bild är väl mer överensstämmande med hur jag såg ut för ungefär 4 år sedan. Varje gång jag passerar en spegel så hajar jag till över vem det är innan jag inser att det faktiskt är en bild av mig själv. Droppen blev idag när min dottern tog en bild på mig och sonen när jag försöker fånga sopbubblor med min kamera som sonen blåste. Jag ser höggravid ut! Jag skämtar inte, en mage som står rakt ut. 

Detta skapar kaos i mitt huvud för jag tycker att jag så länge försökt gjort något åt detta faktum, jag var till och med på en alternativ behandling som påpekade att jag var gluten- och laktosintolerant och nu när jag byter kost skulle jag få kilona att rinna av mig. Inte då, jag har nog snarare fått på mig några till sedan i mars. 

Men vad vill jag med detta inlägg? Jo, jag har tröttnat ur på alla idéer om hur man ska komma i normalvikt. Från och med nu gör jag som så här. Jag äter mindre och rör mig mer. Punkt! 
Hur det än blir med vikten så är det bra av andra anledningar att röra på sig, så nu ska jag bara göra det. Slänger ut alla tankar om råd och rön när det gäller näring. Vi får se hur det går. 

Ta hand om er och kom ihåg att andas7 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Ge inte upp, jag tror du klarar det! och det kommer bättre tider, kram!

jeanette sandelin sa...

jag blev fotograferad hos riktig fotograf och fick som en klubba i huvudet. jag visste inte att jag såg så bedrövlig ut. jag föll in i ett väldigt dåligt mående under flera månader. men NU! nu har jag tagit tag i mig själv sedan en vecka. känner mig starkare och gladare. ingen viktnedgång ännu - men det kommer. kram till dig vackra M-L.En fin söndag önskas ♥

Anna-Karin sa...

Du gör som jag då när det gäller vikten och hur man ser ut. Accepterar och strävar efter att må så bra som möjligt. Unnar dig att njuta också ibland.

Jag fick ju en kalldusch när läkarna sa att jag hade en skada i mitt hjärta för cirka ett år sedan. Fast när de utrett mig klart var där ingen skada alls. Så nu är jag glad att jag äntligen kan våga anstränga mig mer när jag motionerar.

Jag promenerar och gör yoga. Nu i sommar drömmer jag om att vara med på Friskis & Svettis gympa på Vätterstranden. Dans i någon form längtar jag också efter att börja med. Jag har alltid älskat att dansa och dansar för mig själv ibland. :)

Lycka till, rörelse gör att man blir gladare och mår bättre överhuvudtaget.

Kram/Anna-Karin

Anonym sa...

Det verkar som om det där med kroppen - den gör som den vill. Man får vänta in tills den tycker det är dags att gå ner. Då försvinner aptiten och man går ner i ett nafs.
Och att i svajiga perioder vill den ha buffertkilon, så först när det blivit balans i tillvaron, vågar kroppen släppa på kilona.
Ann

mittilivetochjag sa...

Det låter som en bra strategi! Så gör jag för att gå ner i vikt och hålla mig i form.
Det här är verkligen en blogg för mig ser jag. Här kommer jag att titta in igen. :-)
<3

comes beffsi sa...

Rätt tänkt!

Anonym sa...

Läs 80/10/10, D. Graham. kämpa kämpa.