torsdag 1 augusti 2013

Drömmar Och Illusioner

Bild lånad på Google
 
Varför tittar man på Sommar med Ernst? Ja, varför gör du det? Varför gör jag det? Är det för att jag vill drömma mig bort till en annan plats än hemma hos mig? Är det för att jag önskar mig ett annat liv? Är det för att få min kreativa tarm att få sukta lite att skapa egna trevliga ideer? Är det för att jag gillar honom och hans sätt att sätta sin prägel på ett hus? Är det för att få gnälla över massa saker som jag inte gillar i programmet? 
 
Ja, vad nu en anledningen är så har jag tittat på Ernst i många år och kommer nog fortsätta med det ett tag fram över. Jag gillar stämningen han skapar i programmet genom sin röst, sitt sätt att tänka och det som får liv i huset. Trots att jag på inget sätt gillar allt han gör. Programmet skapar en illusion som kanske tilltalar mig. 
 
Jag gillar mitt hem, min enkelhet och jag gör mig av med prylar åter igen. Jag gillar inte längre att samla prylar omkring mig till ingen nytta. Av den anledningen så gillar jag inte allt som skapas i programmet bara för att fylla ett utrymme. Lagom är alltid bäst och enkelhet tilltalar mig för tillfället. Hur livet kan ändra en person är ganska förundrande. Jag tycker att jag är precis samma person idag som jag alltid har varit, men en dock så visste jag inte hur mycket hemtrevliga prylar jag kunde ha och köpa för ett antal år sedan. Jag köpte för jag trodde jag skapade ett trivsamt hem. Innan jag insåg att det inte är prylarna som skapar hemmet utan det är människorna, måendet och stunderna man delar i sitt hem som skapar hemmet. 
Idag värdesätter jag mina gamla möbler som jag har ärvt från far- och morföräldrar. Något litet bord, en piedestal, spegel och skrin. Dessa kommer få fortsätta följa mig i livet men allt annat är bara ting. 
 
Hur ser du på ditt hem, prylar och alla inredningsprogram som har producerats de senaste åren? 
 
Ta hand om er och kom ihåg att andas. 
 
Kram Marie-Louise

6 kommentarer:

Pirjo Brandestam sa...

Jag försöker att aldrig missa Ernst heller. Älskar hans kreativitet och mångsidighet. Dessutom är han så kunnig på så många olika områden. Jag jämför inte mitt hem med det han gör, men vissa idéer kan jag ta till mig.

thejeanettishway sa...

YTA :) enkelhet. allt färre prylar intar mitt hem. vill ha lättstädat och endast saker vi använder.
KRAM ♥

Lotta Zetterling sa...

Jag trivs hos Ernst, det är mycket hans kreativa sida som jag gillar. Han får till det även med matbiten. Även om det är saker som kan vara lite pråligt och lite för mycket.

Men det är nog helheten som gör det. Det känns så där tryggt,svenskt och idylliskt:)

Kram Lotta

LyckligaPraliner sa...

Jag gillar Ernst mycket även om jag inte gillar allt han gör. Vill inte missa något program. Sitter där och drömmer mig bort en stund och inbillar mig att jag kan känna doften av nybakat. Ikväll såg det så gott ut med burgarna och brödet han gjorde.

Vi har nästan inga nya möbler. Borde prioritera en ny säng verkligen. Vintern som var köpte vi lite nytt faktiskt. Men jag har ju mina kära möbler i teak som jag är överlycklig över att jag fann på second hand :) Gillar att blanda nytt och gammalt. Vill inte ha för mycket grejer utan vill känna rymlighet och rymd ändå. Plus att vi ska trivas förstås. Lite lagom ombonat och varmt. Jag vet inte hur det upplevs riktigt, vårt hem. Men jag trivs bara bättre och bättre i takt med att det sakta men säkert omvandlas lite i taget. Och barnen gillar det. Till och med den ibland motsträvige sambon gillar mina idéer ;)

Kram Ann-Louise

Anna-Karin sa...

Jag gillar också att titta på programmen med Ernst. Det är avkopplande och en mysig stämning som Ernst skapar, tycker jag. Då menar jag inte i första hand inredningen utan just hur Ernst är som person.

I övrigt så har jag varit pryltrött i många år nu. Rensar undan i perioder och har som mål att ha allt färre prylar framöver i mitt liv.

Livet blir enklare då och annat som är så mycket viktigare får mera plats, tror jag. Som tid för umgänge eller kreativitet.

Kram/Anna-Karin

MyStory sa...

Du har visat bilder från ditt hem några gånger och jag tycker du verkar ha det väldigt mysigt hemma hos dig. Heminredning är inte min grej och jag gillar inte att titta på Ernst. Mitt hem är inte särskilt märkvärdigt men jag trivs med att ha det som jag har det :-)
Hoppas allt är bra med dig!
Kram