fredag 30 november 2012

AdventHelg, Glögg Och Hyacinter






Som sagt jag har adventspysslat med mammas adventsljusstake från 70-talet, me love, byte av gardiner och två vita hyacinter. Vad mer behöver man för att skapa julkänsla. Några små vita lingon och stjärnor i mossan i adventljusstaken och lite glögg, och glöggen har jag införlivat mig och nu ligger jag och myser adventsmys resten av kvällen och fortsatt mys blir det över helgen. Ha det gott alla och kom ihåg att Andas.



Förmedlandet Av Budskap



Så har den då landat i vår hand, vår bok Hitta din plats, andas in. Den är vacker, stilren och lättläst. Jag och Tina är väldigt nöjda över resultatet. Att vi nu väntar på leverans på hela upplagan är helt enkelt underbart. Som en bal på slottet. Jag visar här en bild på inlagan så ni får en uppfattning om hur layouten är uppbyggd . Bild och text förmedlar en helhet som talar till ögat, hjärtat och hjärnan. Vi tror detta koncept passar högkänsliga läsare. Vi har fått god respons från dem som sett boken. Vilket är glädjande för oss eftersom förmedlandet var av stor vikt när vi planerade boken. Vi hade inte bara ett innehåll vi ville sprida, vi ville dessutom ge de bästa förutsättningar för läsaren att ta emot budskapet på ett givande sätt.

Här hittar ni mer information om boken. Ni kan beställa boken genom att lämna er adress till min mail, marielouisenilsson66@gmail.com, så skickar jag boken så fort jag har den levererad. Runt den 12 december. 

För övrigt har det kommit snö till staden och jag tycker det är så mysigt. Få se om det blir lite fotograferande i helgen. :) Vore underbart om solen också kunde titta fram. Jag ska idag plocka fram adventsljusstaken och hänga upp gardiner, mer jul en så blir det inte här. Två hyacinter också, sedan är det bra. :) Ha en fin adventshelg

Ta hand om er och kom i håg att Andas

onsdag 28 november 2012

Bok, Snöänglar, Mattor Och GöteborgsResa




Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, min kollega och jag. Vi skulle ha fått boken i vår hand i tisdags och ingen bok har vi ännu. Kommer i morgon och den som väntar på något gott väntar..... ja ni vet hur den går. I dag har jag haft migrän from hell här och hälsat på, gillar inte att jag har haft två anfall på en vecka nu för annars är allt bra. Jag skriver och skapar, jag myser och njuter och andas. Jag väntar faktiskt också på lite snö, då ska jag ut och göra snöänglar, jag riktigt längtar. De har lovat nu! 

Med mina krafter som återvänder sakta men säkert så har mitt intresse för hemmet vaknat lite smått och jag har länge sökt efter mattor som jag vill ha i hallen och köket. Nu har jag hittat dem och de var billig, jag beställde dem. Kommer inom några dagar. Jag är glad. 

Snart bär det iväg till Göteborg också, ahhhh, vad mysigt. Tar tåget den här gången så jag slipper känna av halkan och jag kan vila på vägen hem om jag får slut på krafter. Ni vet hur det är med mig. Kraften tar slut mellan varven. Jag laddar för ett nytt personligt porträtt på min hemsida igen och sedan kommer de in nya varor på shopen inom kort. 

Ta hand om er och kvällen och kom ihåg att Andas. 



tisdag 27 november 2012

Väntan, Längtan Och Andning




Här sitter jag och väntar. En lyckorus väntan. Det är svårt att förklara hur känslan känns men ska försöka ge mig på en förklaring. En lycka som sockerdricka, en förväntan om nya tider, en glädje om att något nytt föds idag. En spänning om att jag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle göra men som jag har längtat om att tordas genomföra. Nu är det verklighet. Alltså en liten overklighetskänsla och en stolthet finns mitt i alltihop. En stolthet över hur kapabel jag faktiskt är. Jag kan saker, jag känner att jag duger precis som jag är och att jag har något att bidra med. Jag hade givetvis inte gjort detta utan min kollega, utan henne hade det inte blivit det fina det blivit. Vi bildar en helhet som kompletterar och förstärker varandra och vårt budskap. Tänk vad en väntan kan ta tid, när man väntar. :)

Förutom det har jag en julkänsla idag. En härlig gemenskap, omtanke, kärleksfullkänsla. Den här känslan är oftast större hos mig runt första advent en själva julafton och så även i år då. 
Sedan hittade jag ett härligt inlägg om andning på fb idag om djupandning. Jag länkade till det från min hemsida. Riktigt bra och jag vill inte ta äran från hon som skrivit det. Men i korta drag handlade inlägget om att vi inte får glömma bort att bröstkorgsandas också. Det är av stor vikt när vi djupandas. Inte bara djup-ner-i-magen andas alltså. Vill ni läsa hela inlägget så gå till min hemsida och läs det där. Där finns även länk till hon som skrivet det. Det har jag lärt mig idag och det ska jag ta med mig. Låt lungorna spännas ut och syresätta blodet och ner i magen. :) 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas ;)





söndag 25 november 2012

Goa Möten På Olika Vis




Igår damp den ner i mailboxen. Vår bok i pdf-format. Färdig att granskas in i minsta detalj. Den är vacker och jag är stolt och lycklig över att jag är en del av att denna bok finns till. Snart till alla andra att ta del av. Jag är tacksam för livet gav mig möjlighet att träffa Tina, min allra goaste själsfrände och författarkollega. Jag blir faktiskt rörd över stunden som kommer över mig. På tisdag dimper boken ned i min brevlåda och jag kan ta och känna på den och när vi säger ja, den är precis som den ska. Då kör tryckerit på högvarv för att producera den. 

Visst har det inneburit arbete med att skapa den, men bara kreativs livskvalité arbete. Sådan tid som höjer min dag. Massa kunskap har kommit till mig också, och mycket lärdom som blir nyttig för framtida projekt. Att Tina och jag bara har börjat på vår gemensamma resa är jag helt övertygad om. 

När mörkret faller utanför och jag sitter här med tända ljus och en rykande cilli con cane då längtar jag till det blir riktigt vinter. Knarrande fotsteg, glittrig snö, bitande vind i nästippen och en sagolandskap som har klätt sig i vinterskrud. Jag längtar till jag kan göra snöänglar och åka pulka (brukar bli åka soppåse för mig). Sedan komma in rödkindad och frysen och värma lite varm choklad och mysa under filtar. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


fredag 23 november 2012

FredagMys



Är så nöjd med min dag. Trevlig umgänge med min dotter, städat, handlat, fixat med annat fix och fredagskväll med glögg och tända ljus. Kan inte bli så mycket bättre. 

Har tänkt på förmånen att bo i en bostadsrätt. Just nu rustar de alla våningsplan i huset, genom att måla om sätta upp ny belysning, byta dörrar och lister, nytt golv, nya postfack nere vid entren och ny entre. Inte dåligt och jag behöver inte göra något eller på något vis engagera mig i detta. Det bara händer. Så skönt, annat var det när man bodde i hus. Då var man engagerad i allt från planering, till sparande ekonomiskt till genomförandet. Jag bor bra nu, konstaterar jag. Men inom en snar framtid ska boendet bli mindre, får se om det bli annan ort eller om det får vänta några år. 


Ta hand om er och kom ihåg att Andas

Marie-Louise 

onsdag 21 november 2012

Vi Lär Så Länge Vi Lever



Möte med läkaren inom kort, tidigt morgon två dagar i rad. Men jag lever och det gör jag bra i mörka tider. Jag tycker mycket om att skapa en dikt i morgonens timme med en kaffekopp bredvid mig. Många olika uttrycksformer ger mig möjlighet att få säga det som bor inom mig och det förgyller min stund. Stunder av närvaro är helt avgörande för mitt välbefinnande. Tänk att jag levt ett liv i dunkel och stress av att fånga framtiden i farten. Så fel man kan ha, så fel hade jag. Vi lär oss så länge vi lever, det kan jag skriva under på. 

En resa inom snar framtid, en resa till en stad som jag gillar och trivs i. Vän som berikar mitt liv, samtal, närvaro, skratt och kreativt skapande. Jag ser fram mot detta men är ändå här och nu. Var ni än är, var här i ögonblicket och andas. 

Dagens dikt skriven av mig finner ni på egospirospero.se

måndag 19 november 2012

Homeland Och Suddiga Bilder


Snart är det Homeland och jag gillar verkligen den serien. Spänningen är lagom hög och sedan tycker jag om skådespelarna. Jag hoppas det kommer fler säsonger efter den här. Annars har jag haft en lugn dag och jag har provat mitt nya macro 100 mm objektiv. Min julklapp till mig själv. Det kommer nog ta ett tag innan jag behärskar det, men kul är det. 

Tänker på hur jag var som nybliven amatörfotograf, alla suddiga bilder var misslyckade, alla bilder skulle vara skarpa och klara i färgen ansåg jag. Idag efter 1000-tals tagna bilder gillar jag suddiga bilder, kort skärpedjup, liten del i bilden med fokus och resten suddig, rörelse osv. Man ändrar tycke och smak och vad som är intressant för ögat, det tycker jag i sig är intressant. Utveckling! 

Ta hand om er och kom i håg att Andas


söndag 18 november 2012

På Jakt Efter Fridfull Livsväg



Idag sitter jag i soffan i en annan del av mitt storarum. Dottern fick för sig att möblera om i går kväll. Vi får se, med lite extra belysning så blir det nog riktigt hemtrevligt här. Möblerar ni om ofta? Eller trivs ni att det är som det är? Jag gillar att förändra med det jag har, att skapa rum i rummen. Har under min sjukdomstid inte haft något som helst intresse över till hur det har sett ut runt mig, men intresset börjar vakna till liv igen och jag pysslar lite varje dag. Nu efter dotterns totala om make-over ska jag fortsätta småpyssla i morgon. Kanske ni får se lite bilder. 

Idag njuter jag av känslan bilden i inlägget förmedlar. Den fridfullhet som mer och mer tar utrymme i mitt liv igen . Fåglar som följer sin väg, jag följer min väg sakta sakta.

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


lördag 17 november 2012

SinnesUpplevelser I Kreativa Projekt




Igår var jag på min dotters floristutsällning. Kameran högt och lågt, dofter av snittblommor som berikade min stund. Jag älskar verkligen blommor och doften av dem och skönheten som flirtar med ögat. Sedan att eleverna har lekt fram de vackraste konstverk du kan tänka dig med dessa underbaringar ger mig ett minne som jag sent kommer glömma. Jag skapade lite julkort av korten som jag fångade och dessa kan ni köpa på min webshop för ett förmånligt pris i pack om 5. Att glädja vänner och släkt med ett kort som inspirerar i ord och bild om medveten närvaro är väl inte fel? 

Ni som har företag vill kanske glädja er personal eller kunder med ett helgkort. Hör gärna av er till mig om ni önskar beställa ett större antal. Så kommer vi överens om ett pris. Ni når mig på marielouisenilsson66@gmail.com.

Jag vill också berätta att jag lägger in en dagens dikt varje dag på min hemsida, ni hittar länken bredvid till höger härom inlägget. För er som gillar att läsa dikter. Idag ska jag bara vara och fotografera lite till tror jag, fick blodad tand igår. :) Som ni märker så är jag väldigt duktig på att berika mina dagar med kreativa sinnesupplevelser. Det gör mina dagar och ger mig livsglädje i stora mått. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas

tisdag 13 november 2012

Nygammal Marie-Louise


Min nygamla energi har funnits i min närvaro i tre dagar och jag går och ler om dagarna. Jag fikar, tänder ljus, dammsuger, plockar och röjer, mediterar, tvättar och känner en tillfredsställelse att jag i lugn och ro bonar i mitt hem. En fröjd är det att se att ett hem sakteliga växer fram, en hemtrevnad börjar infinna sig. Jag sätter på musik, går och nynnar, barnen kommer hem, vi fikar, pratar och jag mår så bra som jag inte har gjort på så länge att jag glömt bort denna Marie-Louise. 

Att boken dessutom säljer är så underbart så jag kan inte fatta. Det trillar in förbeställningar och vi har kontakt med personer som vill promota boken och oss. Jag bara ler och min författarkollega gör det samma. Jag ska ned till Göteborg den 5 december och då blir det att fira för oss båda. Skåla i lite champagne rent utav. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas

söndag 11 november 2012

En Glimt Av Mitt Forna Jag



Vadan detta? Har varit full med energi idag. Jag har skurat och fejat och lagt upp en plan för i morgon om fortsatt städning och lite ommöblering i hemmet. Överraskande pigg, glad och sprudlande. Jag minns inte när jag gjorde något utan att känna ett tungt ok över mig. Idag har jag ett lätt hjärta och jag undrar om detta är något nytt som har planer på att stanna? 

Denna dag ger mig lite perspektiv på livet och tillvaron, när man är i tröttheten, utmattningen med en släng av depression så har man ingen förmåga att relatera till hur det har varit i livet eller att det kommer bli annorlunda framöver igen. Idag gav det en liten smygtitt eller glimt av mitt forna jag. Det var en glad överraskning. Hoppas jag får uppleva fler sådana här dagar. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas

torsdag 8 november 2012

Min Gilla-Sida Står Mig Varmt Om Hjärtat




Idag har jag tänkt prata om min gillasida på fb Ego Spiro Spero. När jag startade den så var min önskan att ha en förlängning av min blogg på fb. Gillade tanken om en sida med daglig bild och ord. Ord som jag behövde stärka mig med själv och då förhoppningsvis även stärka andra. På något sätt har nu gillasidan växt till en egen del som är viktig för mig och vad jag har förstått för andra. Den känns inte längre som en förlängning av den här bloggen utan står stadigt på egna ben. Sidan har fått många kommentarer sedan jag startade den i våras som värmer mig som en omfamning och jag tänkte dela med mig av några idag. 

Utvecklingen av sidan har blivit att jag har fått gillare från andra länder därav har jag gått över till att skriva texten på korten på engelska och jag skriver mitt lilla dagliga inlägg på både svenska och engelska. 

Sidan är mer en förlängning av min hemsida i nuläget och där har utvecklingen blivit sådan att jag skriver en dikt till kortet jag delar på gillasidan istället. Jag gillar att skriva om känslan jag har i korta ord och i stället för att upprepa mig så blir det två uttrycksätt om samma känsla. Det gillar jag. Jag samlar alla dikter jag skriver i en bok och vem vet, kanske jag ger ut den en dag. 

Dessa fina kommentarer har jag fått ta del av på min gillasida:

"  Dina dagliga meddelanden àr underbara. Faktiskt de bàsta jag sett. Bilder + kort text = bàst bàst! Tack fràn <3"

"Åhh Marie-Louise :) du tar de mest underbart vackra foton. Du har det där extra. Du ser. Kram"

"Tack för alla vackra&talande foton Du delar med Dig av ♥ "

"Med denna bild kan man inte låta bli att ge sinnet en stunds återhämtning. Åtminstone fastnar jag,,andas och blir lugn."

 " Jag lånar gärna dina bilder med värdefulla tankar och ord och sprider dem vidare!
Älskar dina vackra bilder och läser dem om och om igen!
Rekommenderar din sida!
Kram o Tack för att du hjälper Mig o många andra att finna Nuet och Lyckan!<3"

"Måste säga att din sida är så fin och påverkar mig så positivt med ett härligt lugn och medvetenhet om mig själv. Tack"


Dessa kommentarer visar att jag lyckas med min ambition om att sprida ett budskap om medveten närvaro och andning. Det värmer. <3

Ta hand om er och kom ihåg att Andas

onsdag 7 november 2012

En Slant Jag hit Och En Slant Jag dit .....



Min meditation kör igång många tankar i huvudet. Positivt är det men mycket att tänka på och det snurrar kraftigt nu i knoppen. Och utredningen som visade på att jag är för mycket i huvudet och för lite i kroppen, hehehehe. Men men jag tror nog att dessa 21 dagar och framåt kan få mig en bit på väg. Vägen som är rätt för mig. Jag vet vart jag inte ska, det är solklart, för varje dag som går. Jag ser även dit jag vill och i morgon börjar ett litet planeringsarbete för att göra möjligheten större att jag hamnar där jag vill. 

Livet kan vara taggigt, kurvigt, ibland tappar man fotfästet helt och halkar av vägen ett tag. Jag har nog legat och krupit ganska länge i diket. Men som sagt, synen börjar bli klar och jag har tagit ut siktet mot målet. Nya val, nya mål och nya stigar att trampa upp, men väldigt inspirerande, spännande och roligt. 

Har jag sagt att jag är livrädd egentligen.... men jag har inget annat val ..... ingen annan en jag kan leva mitt liv. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


tisdag 6 november 2012

Ge Ut Bok




Låt mig få presentera ett av mina projekt som jag har arbetat med den sista tiden. En bok! Skriven av mig och min vän Tina P Jönsson. Den kommer ut till lucia och den går att förbeställa hos mig. Jag är glad och stolt över vårt arbete och jag ser fram emot att ha den i min hand. Här har ni en länk till en utförligare presentation av boken.  

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


måndag 5 november 2012

Meditation Och Tankekartor




Har påbörjat en meditation som ska pågå en stund varje dag i 21 dagar för att vara riktigt effektiv. Jag ser med spänning fram mot vad som kommer hända inom mig under dessa dagar. Dag tre idag och det kom en syn för mig om vad jag ska göra med min kreativitet och pedagogikkunskap. Så idag startar jag ett nytt projekt. Har några redan i luften i olika faser, men det är kul när det händer något i kreativa syften. Jag lever i min kreativitet. 

Gränslös som jag är, och ska få hjälp med att arbeta bort, så har jag varit på yttersta gränsen åt det mer oeffektiva hållet ett bra tag nu när det gäller städning. Jag har 120 % INTE städat, kan man säga. Bara röjt det allra nödvändigaste. I morgon börjar en liten grundligare städning i lägenheten. Lite i taget och mycket vila mellan så ska det nog gå. Det är en annan sak som är viktig med meditation, den ger energi förutom total avslappning.

Tankekartor i bilder passar mig utmärkt när det gäller att planera nästa dag, när jag inte gör någon plan då sitter jag i soffan hela dagen. När jag gör en plan så genomför jag den. Så idag har jag mediterat, handlat och planerat för mitt nya projekt och ätit två mål mat så här långt. Resten av dagen nu blir vila, fika med tända ljus, påbörja mitt projekt lite smått och titta på homeland i kväll. Sedan natti natti. Sömnen har blivit bättre med att jag har gott och lagt mig tidigare, är det inte konstigt? Men allt som fungerar är bra. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


söndag 4 november 2012

Rik På MeningsFullhet Och Närvaro




Idag har jag mitt första personporträtt på min hemsida. Det kan ni läsa här. Jag vill sprida glädjen över att möta kreativa, skapande och levnadsglada människor. Att de dessutom bejakar närvaro och andning är ytterligare ett plus. Så framåt kommer ni få ta del av alla fantastiska personer som jag har mött under den senaste tiden. Jag är rik, rik på människor i mitt liv. Rik på stunder av närvaro och meningsfullhet. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas

lördag 3 november 2012

Skymning Och Kommande Tider




Mörkret börja tätna allt mer och det blir skymning fortare på eftermiddagen. Min son tyckte inte det var så angenämt att cykla ner på stan en tidigt kväll här i veckan för att det var så mörkt. Han är mörkrädd, jag är mörkrädd. Ingen kul känsla att leva med, helst inte när man är barn. Har ni några tips om hur man kan arbete med sin mörkräddhet? 

För övrigt går vi mot december och juletider. Vad tycker ni om julen? För mig är det bara en jobbig tid. Det är klart att jag gillar att mysa och umgås med mina barn och familj men allt som kommer till. Presenter, mat och bakning och tillverkning av julgodis. För att inte nämna pyntning av hemmet. Förra julen struntade jag helt i att julpynta, hur det bli i år vet jag inte. Allt beror på form och lust. 

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


torsdag 1 november 2012

VerklighetsFörvirrad




Dagarna har rusat förbi i en hastighet som jag inte hinner med riktigt. Jag har försökt arbeta med mina sovproblem och de sista två nätterna har varit bättre än början av veckan. 

Jag hoppas att jag snart kan presentera ett litet projekt jag hållit på med ett tag nu. I dag ska jag hämta korten från tryckeriet. Jag har under veckan startat upp hemsidan och webshop, gå gärna in och botanisera lite. :) 

För övrigt har jag vilat mycket, mellan varven, jag är slut och nu ska jag ner och gosa med valpen igen. Bäst att passa på när min syster är ledig i några dagar. Just nu är det inte så motiverande att fotografera, nästan alla träd har tappat löven och det är grått och disigt ute. Men snart så.... 


Ta hand om er och kom ihåg att Andas